Best verkochte producten

Merken

Aanbiedingen

Leveranciers

Geen leverancier

Review Plantronics Voyager Focus

Gepubliceerd op: mei 31, 2017 | Auteur: ComSound | Categorieen: Plantronics, ComSound

In deze review nemen wij de Plantronics Voyager Focus onder de loep!

Review Plantronics Voyager Focus

Voor deze review nemen wij de Plantronics Voyager Focus headset eens grondig onder de loep en hebben wij hem uitgebreid getest voor u.

Out of the box

Plantronics heeft nagedacht over de verpakking. Deze is precies groot genoeg waardoor er geen loze lucht verkocht wordt. Bij het openen van de doos kijkt de headset je gelijk aan en onze eerste indruk is dat het eigenlijk best een coole headset is. Hij oogt namelijk niet als een "standaard" headset maar eerder als een koptelefoon die je privé ook zou gebruiken.

In de doos zit de headset, een bluetooth dongel, een standaard waar je de headset op kunt zetten en wat tevens ook gelijk het laadstation is voor de headset en een handleiding hoe je de headset kunt installeren. Dat installeren is trouwens erg eenvoudig, simpelweg de USB stekker in je PC en je kunt hem eigenlijk gelijk gaan gebruiken. Voor onze test maken wij gebruik van de standaard UC versie, Plantronics heeft ook een speciale Microsoft gecertificeerde variant. Deze versie is speciaal gemaakt voor bedrijven die gebruik maken van Skype for Business (of Microsoft Lync) als hun telefonie/unified communications oplossing.

Doelgroep

Volgens de fabrikant Plantronics is dit product bedoeld voor de mobiele werker. Denk hierbij aan mensen die thuis werken maar ook op kantoor of in de auto. In het ontwerp en de prestaties van de Voyager Focus is hier ook duidelijk rekening mee gehouden. Zo heeft de headset een grote batterij-inhoud en kun je tot wel 12 uur aan één stuk door bellen voordat de batterij leeg is. De noodzaak om het laadstation mee te slepen is er dus niet.

Je kunt met de Voyager Focus gesprekken voeren via twee bluetooth apparaten. In de meeste gevallen zullen mensen de koppeling met de bluetooth dongel gebruiken voor het bellen via de pc en daarnaast de Focus koppelen aan hun (zakelijke) smartphone. Het koppelen van de headset is ook hier kinderlijk eenvoudig te doen. In letterlijk minder dan een minuut is dit klaar. Dankzij de meegeleverde snelle installatiegids wordt het simpel en helder uitgelegd.

De Features

Wat heeft de Voyager Focus te bieden? Wat kan hij allemaal? Nou best wel veel zijn we achtergekomen.

Wat zit er allemaal aan en op?

 • Een aan- en uitknop, hiermee kun je de headset aan- en uitschakelen om bijvoorbeeld de batterijduur te sparen. Deze knop is tevens de knop om de headset in paring-mode te zetten. Dit doe je door de knop naar boven te drukken en vast te houden tot het lampje op de oorschelp rood/blauw knippert.
 • Gespreksaannameknop; op de ene oorschelp zit een knop waarmee je gesprekken kunt aannemen of eindigen.
 • Microfoonarm met een rode mute knop. De microfoonarm zelf is uitgerust met drie microfoons en heeft een rood knopje waarmee je de mute functie aan- en uitschakelt. Dit is handig als je even wilt overleggen met iemand en je wilt niet de persoon aan de andere kant van de lijn je hoort.
 • Bedieningsknoppen voor muziek. Er zit een play- en pauseknop op, een knop om naar het volgende nummer te gaan en een knop om een nummer terug te gaan.
 • Volumeknop. Door de oorschelp naar voren en naar achteren te bewegen zet je het volume harder en zachter.
 • Een ANC knop. Dit is een hele interessante knop, ANC staat namelijk voor Actieve Noise-Cancelling. Dit houdt in dat als je deze functie aanzet, de oorschelpen zich sluiten en dat je als gebruiker niks meer hoort van je omgeving. Stel je zit in de trein en je wordt gebeld, in een trein is best veel lawaai waardoor het voor jou als gebruiker moeilijker is om de ander goed te kunnen verstaan. Zet je de Actieve Noise-cancelling aan dan is de ervaring hetzelfde als wanneer je gewoon thuis op de bank zit. Jij hoort het lawaai niet meer en de ander hoeft zich dus ook niet onnodig vaak te herhalen.

Wat zit er allemaal in?

 • Bluetooth Klasse 1 technologie, dit is de hoogste klasse bluetooth die er is (op dit moment). Zowel de headset als de dongel zijn voorzien van Klasse 1 bluetooth. Dit biedt een groter bereik en ondersteunt hiermee ook breedband audio. Koppel je de Fcous met een bluetooth apparaat die geen Klasse 1 heeft dan heeft hij gewoon hetzelfde bereik als iedere andere Bluetooth headset.
 • 3 noise-cancelling microfoons. Drie microfoons die zo geplaatst zijn om je stemgeluid optimaal te ontvangen en nog belangrijker, deze helder doorgeven naar de persoon aan de andere kant van de lijn. Iedere microfoon is voorzien van hoge noise-cancelling, het wegfilteren van omliggend geluid. We hebben dit getest op Schiphol, daar is immers altijd genoeg lawaai om je heen. We hebben 7 verschillende personen gebeld en geen één keer onszelf hoeven te herhalen in het gesprek. Dit werkt dus!
 • De actieve noise-cancelling technologie, zojuist al even besproken maar dit is naar onze mening echt wel wat deze headset anders maakt dan andere headsets. Het feit dat je jezelf kan afsluiten voor het lawaai om je heen is echt heel prettig. We hebben dit ook uitgebreid getest en het voelt een beetje alsof je in een geluidsdichte kamer zit.
 • Slimme sensoren, in het kader van maak het zo makkelijk mogelijk is de focus voorzien van slimme sensoren. Deze detecteren of je de headset op hebt of niet. Dit is zeer handig want als je gebeld wordt en je hebt de headset niet op zorgen deze sensoren ervoor dat het geluid via de telefoon gaat, hiermee heb je niet het probleem dat je begint te praten terwijl het geluid nog via de headset gaat. Het biedt ook de mogelijkheid om een gesprek aan te nemen door de headset alleen maar op te zetten. Wij houden er wel van als dingen makkelijker gemaakt worden in het leven.
 • Gesproken meldingen. De Focus is uitgerust met gesproken meldingen. Dit zijn status meldingen zoals headset aan, headset verbonden maar hij meld het ook wie je belt. Voorwaarde is dan wel dat die persoon in mobiele telefoon staat opgeslagen als contactpersoon.
 • In gesprek lampje op de headset. Ben je in gesprek dan brand er een lampje op de headset, handig voor anderen om te zien of je in gesprek bent. Nou zit dit lampje aan één kant dus staat iemand aan de andere kant dan ziet ze het niet natuurlijk. Naar onze mening leuk dat het erop zit maar of het nu echt het verschil maakt daar twijfelen we over.
 • DSP technologie. Digitale geluidsverwerking, dit zorgt ervoor dat uw stemgeluid natuurlijk wordt doorgegeven en dat u geen blikkerig geluid overbrengt. Met name voor de persoon aan de andere kant van de lijn is dit prettiger.
 • Dynamische meldingsfunctie wanneer u begint te praten en de mute-functie staat nog aan. Heel prettig, het is ons al eens gebeurd dat de headset op mute staat en je begint van alles uit te leggen en komt er aan het eind achter dat de ander niks gehoord heeft. Deze meldingsfunctie herkent het als u begint te praten en attendeert u hierop.
 • Automatische mute als u de headset afzet tijdens het gesprek. Zet u de headset af midden in het gesprek dan schakelt direct de mute in zodat de ander dit niet horen kan. Zet u hem weer op dan schakelt de mute direct weer uit.

Prijs - Kwaliteit verhouding

De adviesprijs voor de Voyager Focus inclusief het laadstation is € 299,00 (exclusief btw) voor zowel de standaard als de Microsoft versie.

Wil je alleen de headset zonder laadstation dan kan dat ook en dan is de adviesprijs € 249,00 (exclusief btw).

Met deze adviesprijs valt de Focus qua prijs in dezelfde categorie als de gemiddelde draadloze headset voor zakelijk gebruik. Wanneer wij kijken naar alle technologische snufjes die verwerkt zitten in de Focus is deze adviesprijs niet verkeerd, ook al wordt hij regelmatig goedkoper aangeboden.

Standaard ontvangt u 2 jaar fabrieksgarantie, uit ervaring weten wij dat een Plantronics headset veel langer meegaat omdat de kwaliteit gewoon enorm goed is.

Plantronics biedt u overigens constant gratis updates aan voor de software in de headset. U moet dan wel de Plantronics Hub software installeren, deze is gratis te downloaden vanaf de Plantronics site.

Ons oordeel

Wij hebben een positieve ervaring gehad met de Plantronics Voyager Focus en kunnen hem zeker aanraden.

Pluspunten:

 • Actieve Noise-cancelling functionaliteit
 • Comfortabel te dragen
 • Zeer goede audiokwaliteit als je naar muziek luistert

Minpunten:

 • Bij lang dragen wordt het wat warm op de oren
 • Plantronics praat over Klasse 1 en deze voordelen, er zijn alleen niet veel bluetooth apparaten die Klasse 1 ondersteunen. Hiermee is het dus niet altijd mogelijk om optimaal van dit voordeel gebruik te maken.
 • Je kunt de oorkussens vervangen maar er is nergens terug te vinden hoe je dat eenvoudig kan doen. Het is ons niet gelukt in ieder geval en bij navraag bij Plantronics zelf kregen we ook niet echt een helder antwoord.

Algehele score van het testteam: 8,75

Reacties (0)

Geen reactie

Laat een reactie achter

U dient ingelogd te zijn om een reactie achter te laten

Laatste Nieuws

Review Plantronics Voyager Focus
In deze review nemen wij de Plantronics Voyager Focus onder de loep!
op mei 31, 2017 | door ComSound
Officieel Sennheiser partner
Vanaf 1 mei 2017 mag ComSound zich officieel partner van Sennheiser noemen.
op mei 11, 2017 | door ComSound

PayPal